Hollandsch Varken

Mogen wij u voorstellen: Hollandsch Varken van het Vleesch-Atieler.
Door de toenemende vraag van onze afnemers naar goed en traceerbaar varkensvlees hebben wij vanaf heden 2 betrouwbare lijnen ontwikkeld om onze klanten optimaal te kunnen bedienen.

De rassen die het Vleesch-Atelier verwerkt om onze clienten te voorzien van een ultiem stuk varkensvlees zijn Bonte Bentheimer en het Helder varken. Deze dieren groeien op zonder de toevoegingen van groeibevorderaars en medicijnen.

De varkens die wij verwerken zijn van Hollandse origine en worden gehouden in de provincie Utrecht en de provincie Gelderland. Het zijn langzaam groeiende dieren die aanleg hebben om een flinke laag spek en dooradering te ontwikkelen.

De dieren worden liefdevol en met respect verzorgd en grootgebracht tot ze de leeftijd van plusminus 10 - 12 maanden bereikt hebben en een slachtgewicht van ongeveer 120 tot 130kg hebben.

De dieren worden geslacht in kleine slachthuizen in de onmiddelijke nabijheid van de boerderijen zodat het vervoer niet te veel tijd in beslag neemt en de dieren in alle rust geslacht kunnen worden.

Na het slachten laat het Vleesch-Atelier de karkassen 2 dagen hangen voordat deze door ervaren vakmensen worden uitgebeend, verwerkt en verpakt worden.
De vleesdelen die met been verkocht worden, worden nog eens 6 dagen weggehangen in onze klimaatcel waarin de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie nauwkeurig worden geregistreerd.

Ons varkensvlees is te herkennen aan een mooie diep roze / rode kleur met een mooie laag spek en door het ras en de leeftijd waarop ze geslacht worden mooi dooraderd.

Het vlees is te verkrijgen in diverse klantspecifieke snitten, wel of niet vacuum en eventueel geportioneerd. Ook is dit vlees de grondstof voor onze vleeswaren zoals: gekookte ham, gerookt buikspek, gebraden procureur en diverse zelf geproduceerde worstsoorten.

Logo L'Empereur Boucherie Française

Adres

Industrieweg 40B
3738 XJ Maartensdijk

Contact

Tel.: 0346-210248
Fax: 0346-210288
info@vleeschatelier.nl

© 2023 Vleeschatelier.nl
L'Empereur Boucherie Française   ·   info@vleeschatelier.nl