Hollandsch Rundvleesch

Mogen wij u voorstellen: Hollandsch Vleesch van het Vleesch-Atieler.
In het relatief korte bestaan heeft het Vleesch-Atelier een goede naam opgebouwd op het gebied van rundvlees. Hieronder volgt een korte samenvatting wat dit vlees betreft.

De rassen die het Vleesch-Atelier verwerkt om onze clienten te voorzien van een ultiem stuk rundvlees zijn: Blonde Aquitaine, Maas-Rijn-IJssel veeslag en de Limousine.

De runderen die wij verwerken zijn van Hollandse origine en grazen op de Utrechtse Heuvelrug en langs de uiterwaarden van de Maas, Rijn en IJssel. Dit is ook het oorspronkelijke gebied waar het MRIJ veeslag veelvuldig voorkwam in vervlogen tijden.

De dieren die door het Vleesch-Atelier verwerkt worden zijn uitsluitend van het vrouwelijke geslacht.

De dieren worden liefdevol en met respect verzorgd en grootgebracht tot ze na het krijgen van 2 kalveren gemest worden om te worden geslacht.

De dieren worden geslacht in kleine slachthuizen in de onmiddelijke nabijheid van de boerderijen zodat het vervoer niet te veel tijd in beslag neemt en de dieren in alle rust geslacht kunnen worden.

Na het slachten laat het Vleesch-Atelier de karkassen 6 dagen hangen voordat deze door ervaren vakmensen worden uitgebeend, verwerkt en verpakt.
De vleesdelen die met been verkocht worden, worden nog eens 14 dagen weggehangen in onze klimaatcel waarin de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie nauwkeurig worden geregistreerd.

Ons vlees is te herkennen aan een mooie diep rode kleur met een mooi laagje vet en door de leeftijd waarop de dieren geslacht worden ook bijzonder smaakvol.

Het vlees is te verkrijgen in diverse snitten, wel of niet vacuum en eventueel geportioneerd. Ook is dit vlees de grondstof voor onze vleeswaren zoals: gekookt pekelvlees, gebraden ribstuk, gebraden rosbief, rookvlees en onze bekende osseworst. Uiteraard zonder niet noodzakelijke toevoegingen.

Logo L'Empereur Boucherie Française

Contact

Tel.: 0346-210248
Fax: 0346-210288
info@vleeschatelier.nl

Adres

Industrieweg 40B
3738 XJ Maartensdijk

© 2024 Vleeschatelier.nl
L'Empereur Boucherie Française   ·   info@vleeschatelier.nl